Thursday, January 14, 2016

Räägime vildist / About felt

Räägime vildist / About felt (2mm felt is best for toy-sewing)
Kirjutan pidevalt õmblemisest- tikkimse pisted, abivahenditest nagu näiteks käärid, õmblusmasinad (ei saa märkimata jätta et Janome on minu absoluutne lemmik!/Love it!) ja paljust muust. Täiesti tähelepanuta on tänaseni jäänud teema kangad. Kus neid siis saada ja kuidas valida?

Vahel jääbki mõnel õmblejal mõni mänguasi õmblemata kuna ei ta kus sellist kangast leida nagu pildil juba valmis tootel paistab. Ei hakkagi kaua selle peale mõtlema ja läheb edasi järgmisi lõikeid otsima. Isegi viltkangast on keeruline leida (ka otsida) kui ei tea millist on kasutatud, mida poodides üldse pakutakse ja palju teisi nüansse mille taha üks õmblustöö jääda võib.
Räägime siis esmalt vildist. 
Viltkangast on tõesti päris mitu erinevat:
* Üks selline on jäik vilt mis sobib hästi jalanõude sisetallaks. Pehmete mänguasjade tegemiseks ta üldiselt ei sobi, aga näiteks põrandale mängumatiks küll.

* Teine viltkanga tüüp on pehme. See ei ole liialt pehme, see venib õige pisut ja säilitab hästi oma vormi. Selline viltkangas on ideaalne pisikeste mänguasjade õmblemiseks ja pehme mänguasja nägo põhjaks (sellele saab hästi tikkida).
* Ja kolmas on selline kohe hästi pehme ja lodev viltkangas. Sellest mänguasju ei saa aga saab muu seas ka täitematerjalina kasutada (üsna kallis lõbu).

Viltkangast ostes on vaja tähele panna veel seda et teda pakutakse erinevas paksuses- 1-10mm vahemikus. Soovitan väikest mänguasja õmmeldes valida 2mm paksusega viltkanga. Näiteks siin Karnaluksi lehel on see valikus täiesti olemas ja ka värvivalik on väga hea. Mulle meeldib siit seda tellida :)
Karnaluks
Kirjuta mulle oma muredest vildi kasutamisel, katseta kindlasti palju ja nii leiadki endale selle kõige parema :) With love, Mox

No comments: